Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Звернення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з нагоди проведення Всеукраїнського Хресного ходу — ходи миру, любові та молитви за Україну

04. 07. 2016

PrintЗвернення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з нагоди проведення Всеукраїнського Хресного ходу — ходи миру, любові та молитви за Україну направлено 27 червня 2016 року. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Всечесні архіпастирі та пастирі, чесне чернецтво, дорогі брати і сестри!

У житті кожного християнина виникають такі моменти, коли він повинен згадати, що є не просто віруючою людиною, а частиною Православної Церкви — Тіла Христового. І від кожного з нас залежить доля Церкви та країни.

Багатовікова історія нашої землі налічує чимало трагічних сторінок. Нашим землякам довелось пережити безліч випробувань та найбільшим лихом завжди була війна. І в найважчі часи люди об’єднувались у спільній молитві до Бога та Пресвятої Богородиці з проханнями про допомогу. І ми знаємо скільки разів, коли здавалось, померла всяка надія на порятунок, Божа Матір захищала наші міста і села від погибелі.

Сила молитви наших співвітчизників багато разів зберігала і нашу Церкву, і нашу землю. Зараз така молитва потрібна від нас.

З глибокою скорботою на серці ми всі нині переживаємо новітню трагедію — на сході України триває збройний конфлікт, проливається безвинна кров наших земляків. Найбільше, що може зробити наша Церква — це закликати до миру та посилити молитви про дарування миру нашій Українській землі, що ми й робимо від початку збройного протистояння. Але незважаючи на миротворчу місію нашої Церкви, її намагаються зробити ворожою українському суспільству. Сьогодні на мирній території України розпалюється міжконфесійна війна, створюються різноманітні провокації спрямовані як проти духовенства та вірян зокрема, так і проти Української Православної Церкви загалом. Разом з тим, нам відомі непоодинокі випадки, коли об’єднавча сила молитви вірян творила чудеса.

А тому, з Нашого благословення, єпархіями Української Православної Церкви пройде Всеукраїнський хресний хід, з молитвою за Україну, який розпочнеться 9 липня на заході України — зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, а 3 липня на сході України — зі Свято-Успенської Святогірської Лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Київської Русі та пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, ці Хресні ходи зустрінуться у м. Києві на Володимирській гірці і разом пройдуть до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, де будуть звершені урочисті Богослужіння. Хресні ходи супроводжуватимуть чудотворні ікони Божої Матері — «Почаївська» і «Святогірська» та інші шановані святині.

Цей Хресний хід, який одночасно розпочнеться із Заходу і Сходу, пройде всією нашою Державою. Він фактично об’єднає Україну, бо Православна Церква завжди виступала і є зараз такою силою, що єднає всіх  людей нашої країни.

Хресний хід — це не просто наш духовний подвиг. Це усвідомлена, вольова дія кожної християнської душі, яка на ділі слідує євангельським заповідям. А тому простого споглядання Хресного ходу — не достатньо. Це час проявити своє християнське сумління.

Хто може йти у Хресному ході довго — нехай іде. Хто може пересуватися тільки у своєму населеному пункті – нехай це робить. Хто може нагодувати паломників — все це також є вашою участю у загальній великій справі.

Коли Господь вимагав покаяння від жителів Ніневії, ті послухали його і відвернули свої серця від зла та насилля. Вони відмовилися від їжі та води і за цей подвиг Господь помилував їх.

Ми віримо, що Божа Матір, Яка стільки разів захищала нашу землю, і сьогодні в сльозах стоїть біля Престолу Свого Сина і за нас молиться. І ми повинні, відкинувши гнів, ненависть, злобу, а озброївшись любов’ю та прощенням посилити свій подвиг молитви: щоб припинились литись материнські сльози, щоб діти не залишались сиротами, жінки — вдовами, аби молодь не ставала інвалідами, щоб наші міста і села не були зруйновані, а домівки — покинуті. Саме така мета Всеукраїнського Хресного ходу — ходи миру, любові та молитви за Україну.

Прикликаю на усіх учасників Хресного ходу Боже благословення та бажаю Всесильної допомоги у цій Богоугодній справі!

 

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації