Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія

07. 01. 2015

Різдвяне послання Предстоятеля Української Православної Церкви

Архіпастирям, пастирям, чернецтву і всім вірним чадам Української Православної Церкви

«Христос рождається, славіте;
Христос з небес, зустрічайте»
(ірмос 1-ї пісні Різдвяного канону)

Боголюбиві архіпастирі й пастирі, всечесні іноки та інокині, дорогі брати й сестри та всі вірні нашої Української Православної Церкви! Щиросердно вітаю всіх Вас з великим святом РіздваГоспода Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа.

У ці святі дні ми з любов’ю і благоговінням згадуємо Віфлеємську печеру і народження в ній Сина Божого, Який став через це Сином Людським.

В убогій Віфлеємській печері здійснилося те, чого протягом багатьох тисячоліть з нетерпінням чекали кращі сини й дочки роду людського. Надія на пришестя у світ Месії надихала все людство, обтяжене важким тягарем наслідків гріха. Пам’ять про те, що у світ прийде «Сім’я Жони», що вразить у голову древнього змія — диявола (Бут. 3,15), дбайливо зберігали народи протягом усієї історії людства. І хоча уявлення людей про пришестя Месіїчасто сприймали досить спотворені і викривлені форми, але суть перемоги «Сімені Жони» над силами зла всюди зберігалася незмінно.

І ось звершилася «велика благочестя тайна: Бог явився у плоті» (1 Тим. 3,16). Віфлеємську печеру осяяло світло Божества, бо в ній народився Істинний Бог. Істинний Бог прийшов у світ в образі Істинної Людини.

Блаженні очі, що бачили Пречисту Діву Марію, Яка ніжно, з материнською любов’ю, сповивала Богомладенця Христа і покладала Його в ясла (Лк. 2,7).

Блаженні вуха, що чули спів Ангелів, які прославляли пришестя у світ Сина Божого, Який приніс людству мир і Боже благовоління (Лк. 2,14).

Блаженні руки, що принесли Богомладенцю Христу ладан, золото і смирну (Мф. 2,11) — дари, які сповістили людству про те, що у світ прийшов Первосвященик грядущих благ (Євр. 9,11), Цар царів (Одкр. 17,14 ), Який, за гріхи людські принесе в жертву Богу Себе Самого (Євр. 9,28).

Знаменним є і те, що Син Божий прийняв на Себе людську плоть не від знатних і сильних людей цьогосвіту, а від простої, чистої і непорочної Діви, душа Якої горіла любов’ю до Свого Творця. Цим Господь показує, що Він прийшов у світ не для того, щоб скористатися послугами та досягненнями людства, а для того, щоб людству послужити і допомогти досягнути райського життя.

Людино, пам’ятай про це і постарайся наповнити своє життя вдячною любов’ю до свого Спасителя. Підкори свій розум і свою волю Тому, Хто тебе створив, викупив і постійно піклується про тебе. Намагайся вивчати й пізнавати закони Христові та виконуй їх, бо в них — щастя твого життя і життя кожної людини, що мандрує стежками земного буття (Пс. 118,1). Якщо ти, людино, створюєш закони для земного життя, пильно дивись, щоб вони були згодні з законами Бога. Якщо це буде не так, то навіть якщо йуся земля аплодуватиме тобі й вихвалятиме твої закони як найвищіта найгуманніші, від твоїх законів буде пахнути тлінням і вони принесуть тобі смерть, бо життя людини не в хитросплетіннях мудрості людської, а в простоті Божественної волі (Пс. 29,6).

Свято Різдва Христового нагадує нам про Тайну пришестя на землю Сина Божого і несе мир і Боже благовоління в дім і серце кожної людини. Ми просимо Господа, щоб Він захистив нас і дарував мир, щоб у нас перестала литися людська кров, щоб перестали гинути наші воїни і мирні люди. Ми молимо Господа про милість до нас, грішних, щоб Господь благословив миром нашу Церкву й увесь наш український народ.

Ще раз вітаю всіх Вас, дорогі брати й сестри, зі святом Різдва Христового. Бажаю усім здоров’я і Божого благословення. Нехай Віфлеємська зірка веде нас до Христа, Який простягає свою Божественну любов до кожної людини і постійно кличе нас до Себе святими словами: «Прийдіть до Мене, всі струджені та обтяжені, і Я заспокою вас» (Мф. 11,28). Тільки у Христі ми знайдемо спокій і мир. І Христові Рожденному, нашому Богу і Спасителю, від нас, вдячних дітей Його, — слава, честь і поклоніння,сьогодні і на віки. Амінь.

Смиренний ОНУФРІЙ
Митрополит Київський і всієї України

Різдво Христове
2014/2015
м.Київ


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації