Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

ВИПРОБУВАННЯ ВІРИ

13. 10. 2014

 Чому я в УПЦ, а не УПЦ КП

Спаситель Христос в Гефсиманському саду молився за єдність всього людства і лишив по Собі Церкву – ЄДИНУ, СВЯТУ, СОБОРНУ І АПОСТОЛЬСЬКУ. Ця ЄДИНА ЦЕРКВА по всьому світу має різні адміністративні кордони, але вона ЄДИНА в ПРИЧАСТІ, МОЛИТВІ І ЛЮБОВІ. Є Єрусалимська, Константинопольська, Грецька, Грузинська, Руська, Сербська, Болгарська, Українська православні Церкви, які мають свої межі в кордонах держав, але складають одну сім’ю дітей Христових. Свідченням цієї єдності є спільне богослужіння, яке неодноразово звершували всі Вселенські Патріархи і митрополити разом з Предстоятелем Української Православної Церкви. І проблема «УПЦ КП» не в співзвуччі букв, а в тому, що вся родина Православних Церков світу не звершує спільної молитви ні з Філаретом (Денисенко), який був позбавлений сану та є невизнаним жодною країну світу, ні з його єпископами. Мало того, Православні Церкви Єрусалиму, Сербії, Болгарії, Польщі, Греції та Афон, – весь Православний світ, – не визнають хрещеними, вінчаними та похороненими тих, над ким це звершили в «УПЦ КП».

Чому я в УПЦ? – ЩОБ БУТИ В РОДИНІ ВСЬОГО ПРАВОСЛАВЯ, а не групи політиків, одягнених в церковну одежу.

За кого молиться Православна Церква?

В древній язичницькій Римській Імперії релігія сприймалась як політична сила для розбудови держави. В Радянському безбожному Союзі атеїсти спеціально, щоб паплюжити віру в Бога, прививали зневагу до духовенства. Політики, виховані в атеїстичному дусі, і до сьогодні Церкву мріють зробити кишеньковою, щоб свої інтереси обслуговувати. Але Христос страждав для того, щоб люди зрозуміли, що Церква для ЄДНОСТІ, а не розбрату, що в Церкві за словами БІБЛІЇ нема різниці між походженням і національністю, а ГОЛОВНЕ – ЄДНІСТЬ У ХРИСТІ (Кол. 3, 8-15). За кого молимось? ЗА ВСІХ. Не ділимось кордонами чи політичними вподобаннями. Церква не будує державної політики. Церква вище політики, бо ЇЇ батьківщина – Царство Небесне. Вона веде до вічності.

Молитвою обіймаються і Патріархи, і Митрополити, і миряни, і навіть ті, хто ще не доріс до віри в ІСТИНОГО БОГА. Та особлива молитва в Церкві за ближнього та співвітчизника. Христос сказав, що по тому впізнають, що ми учні Його, якщо матимемо любов між собою (Ін.13,35). Апостол Павло додає, що хто не піклується про ближніх своїх, а особливо про домашніх, той зрікся віри і гірший невірного (1 Тим. 5,8). 

Що таке МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ В УКРАЇНІ?

ЄДИНА, СВЯТА, СОБОРНА І АПОСТОЛЬСЬКА ЦЕРКВА, заснована Ісусом Христом по всьому світі (по всіх місцях). Тому Православна Церква в кожній країні називається ПОМІСНОЮ, або місцевою. В свою чергу кожна така місцева Церква очолюється ПРЕДСТОЯТЕЛЕМ (в Єрусалимі – патріархом, в Польщі – митро-политом, в Греції – архієпископом). Українська Православна Церква (саме так називається Православна Церква в Україні) очолювалась покійним Блаженнішим митро-политом ВОЛОДИМИРОМ, а нині Її очолює Блаженніший Онуфрій митрополит Київський і всієї України. Звідки ж «МП»? Це вигадка і маніпуляція «патріарха» Філарета. Бо ж після того, як він сам себе назвав патріархом, і сам собі створив церкву, поза СВІТОВИМ ПРАВОСЛАВ’ЯМ, йому потрібно було якось виправдати свій вчинок, відрізнити себе від інших. От з його подачі телевізійники приклеїли до УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ ярлик МОСКОВСЬКА. І скільки б Церква не допомагала, скільки б не трудилась, скільки б тонн допомоги не відправила б на фронт, скільки б сліз не пролила б в молитвах за мир – філаретівці зловтішаються: ми українці, а вони – москалі. Ми перш за все ХРИСТИЯНИ!!!

Категоричність ПОЛІТИЧНОГО, а не БОЖОГО християнства породила розбрат. Легко стати в стороні, кричати про єдність і клясти тих, хто не з тобою. Ця категоричність вже розколола нашу державу. Політизованість поділила родини, наставила дула автоматів, і, що найстрашніше, все більше і більше віддаляється від можливості ПРИМИРЕННЯ. А тут без лозунгів і крику, без биття себе в груди, тільки Церква зберегла в своєму управлінні кордони нашої Батьківщин. На Волині й Львівщині, Київщині і Чернігівщині, Луганську і Донецьку, в Одесі і навіть в Криму – УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА.

Рим. 16, 17-20: «Благаю ж вас, браття, остерігайтесь тих, що чинять розділення та спокуси всупереч вченню, якому ви навчилися, і ухиляйтесь від них; бо такі люди служать не Господу нашому Ісусу Христу, а своєму череву, і ласкавими словами та красномовством  зваблюють серця простодушних. Ваша покірність віри усім відома; тому я радуюсь за вас, але бажаю, щоб ви були мудрі на добро, і прості на зло. Бог же миру знищить незабаром сатану під ногами вашими. Благодать Господа нашого Ісуса Христа хай буде з вами! Амінь».


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації