Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Єпископ Макарівський Іларій звершив богослужіння в храмі міста Боярка по тому на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира владика очолив заупокійну літію за спочилим Предстоятелем УПЦ.

06. 08. 2014

6 серпня з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія єпископ Макарівський Іларій, керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі Покрови Пресвятої Богородиці міста Боярка.

Його Преосвященству співслужили: благочинний Боярського благочиння протоієрей Володимир Паращак, настоятель храму протоієрей Миколай Маслій та духовенство вікаріатства.

На Малому вході з благословення Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри клірика храму ієрея Олексія Сахна було удостоєно права носіння камилавки.

По завершенні Божественної літургії відбувся чин Славлення перед іконою святих страстотерпців Бориса і Гліба. Єпископ Іларій виголосив проповідь, у якій зазначив, що святі благовірні князі Борис і Гліб – перші прославлені святі Київської Русі – є прикладом терпіння та прояву християнської любові. Своєю життєвою позицією вони стверджували, як важливо берегти мир у своїх серцях і душах, пожертвувавши власним життям, щоб не допустити братовбивчого конфлікту. Саме цим святим ми повинні молитися про мир в Україні.

Владика Іларій подякував настоятелю і благочинному за запрошення та передав привітання і благословення митрополдита Онуфрія.

Священнослужителі приїхали до Києва, де на могилі Блаженнішого Митрополита Володимира владика Іларій у очолив заупокійну літію за спочилим Предстоятелем УПЦ.

 


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації