Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Звернення Священного Синоду УПЦ до вірних чад Української Православної Церкви з нагоди візиту в Україну Предстоятелів та представників Помісних Православних Церков

24. 07. 2008

Звернення Священного Синоду УПЦ до вірних чад Української Православної Церкви з нагоди візиту в Україну Предстоятелів та представників Помісних Православних Церков 

За кілька днів у Києві розпочнуться святкові заходи з нагоди великого ювілею 1020-ліття Хрещення Київської Русі. Очікується приїзд в Україну Предстоятелів кількох Помісних Православних Церков. Очолять святкування Святіший Патріарх Константинопольський Варфоломій І та Святіший Патріарх Московський та всієї Русі Алексій II.

Ініціатива святкування 1020-ліття Хрещення Київської Русі була висунута Українською Православною Церквою і здобула підтримку Української держави. Тому сьогодні окрім суто церковної програми урочистостей існує також і програма державних святкових заходів, які будуть проводитися не лише у Києві, але й по всій території України. Інші релігійні громади також планують провести святкування цього ювілею за своєю окремою програмою. Предстоятелі Помісних Православних Церков прибудуть в Україну за подвійним запрошенням — від Церкви та держави, тому вони будуть брати участь як у суто церковних, так і в державних святкових заходах. Але високі церковні гості погодилися брати участь у державних заходах лише за умови відсутності там представників розкольницьких угруповань.

Останнім часом на телебаченні, по радіо, в газетах, часописах, а також у всесвітній мережі Інтернет було оприлюднене чимало матеріалів, присвячених ювілейним урочистостям. На жаль, нерідко у зазначених засобах масової інформації громадськості подавалася помилкова й недостовірна інформація. Усе це спричинило занепокоєння серед духовенства й віруючих нашої Церкви.

Священний Синод вважає за необхідне наголосити, що для вірних чад Української Православної Церкви незаперечний пріоритет мають церковні урочистості, бо вони передбачають, передусім, відправу святкових богослужінь, хресні ходи тощо. Ми закликаємо Вас долучитися до соборної молитви нашої Церкви у ці святкові дні.

Також наголошуємо, що програма святкових загальноцерковних заходів оприлюднена в офіційних періодичних та електронних виданнях Української Православної Церкви. Усі повідомлення, оприлюднені в інший спосіб, можуть містити в собі недостовірну інформацію. Також треба мати на увазі, що не у всіх святкових заходах, підготовлених центральними та місцевими органами державної влади, наша Церква братиме участь.

Закликаємо вас бути пильними, не дозволяти ввести себе в оману та спровокувати на дії, що можуть дискредитувати святе ім’я Православної Церкви. Закликаємо Вас перебувати у послуху до священноначалля та гуртуватися навколо ієрархії нашої Церкви. Закликаємо виконувати розпорядження Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, Священного Синоду та правлячих архієреїв.

Святкування великого ювілею 1020-ліття Хрещення Київської Русі має стати свідоцтвом духовної сили Української Православної Церкви, її входження в міру повного віку Христового (Єф. 4: 13). Бо саме Українська Православна Церква є спадкоємицею Володимирового Хрещення, хранителькою багатовікової духовної традиції, що поєднує східнослов’янські народи з Православним Сходом. Сподіваємося, що цей ювілей стане святом нашої єдності у Спасителі нашому, Господі Ісусі Христі, Йому ж належить усяка слава, честь і поклоніння нині й на віки вічні.

23 липня 2008 року

†Володимир, Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви

†Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський
†Іоанникій, митрополит Луганський і Алчевський
†Онуфрій, митрополит Чернівецький і Буковинський
†Іриней, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський
†Лазар, митрополит Кримський і Симферопільський
†Іларіон, митрополит Донецький і Маріупольський
†Марк, архієпископ Хустський і Виноградівський
†Митрофан, архієпископ Білоцерківський і Богуславський
†Феодор, архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький
†Софроній, архієпископ Черкаський і Канівський
†Віссаріон, архієпископ Овручський і Коростенський
†Питирим, архієпископ Миколаївський і Вознесенський
†Амвросій, єпископ Чернігівський і Новгород-Сіверський
†Пантелеімон, єпископ Олександрійський і Світловодський
†Никодим, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації