Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Боярчани відвідали храми Яготина і с.Райки

06. 10. 2013

Боярчани відвідали храми Яготина і с.Райки

Наприкінці вересня боярчани, члени громадської органіхзації “Дзвони Чорнобилю Києво-Святошинського району”, відвідали Яготин і Райки, де побували у місцевих парафіях, поспілкувалися зі священиками, ознайомились з місцевими пам’ятками історії та культури.

Місто Яготин славиться багатою історією. Тут бували маршал Георгій Жуков, письменник Микола Гоголь, поет Тарас Шевченко, піаніст Святослав Ріхтер, художниця Катерина Білокур, інші знаменитисті. Є в Яготині й старовинний парк зі скульптурами та рідкисними рослинами – цей парк було засновано ще у XIX столітті Олексієм Розумовським (сином гетьмана Кирила Розумовського) – видатним державним діячем, дипломатом, міністром народної освіти, вченим, природознавцем.

Боярчани відвідали храми Яготина і с.Райки

У Яготині боярчани відвідвали храм Св.Пантелеймона та зустрілися з отцем Рустіком, Яготинським благочинним, що раніше служив у Боярці – завжди приходив на заходи ГО і свята у Боярці, щоб підтримати чорнобильців, ліквідаторів ЧАЕС, та особливу увагу приділяв творчим інвалідам, які завжди збирались біля нього.

Боярчани відвідали храми Яготина і с.Райки

Отець Рустік радо прийняв гостей з Боярки й поділився досвідом організації місцевого товариства молодих людей, що роблять добрі справи й допомагають нужденним родинам.

Потім боярчани прибули до села Райки, де знаходиться монастир Успіння Пресвятої Богородиці. У цьому монастирі є декілька Святинь, зокрема – ікона Богородиці «Милуюющая», що, за свідченням багатьох людей, зцілює від онкологічних хвороб та безпліддя.

Боярчани відвідали храми Яготина і с.Райки

Від ГО монастирю було перередано гуманітарну допомогу у вигляді вживаного одягу, який черниці передадуть нужденим людям та працівникам-волонтерам, що допомагають по господарству.


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації