Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

В День П’ятидесятниці Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

04. 06. 2012

В День П'ятидесятниці Предстоятель УПЦ звершив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі

3 червня, в день П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію на Соборній площі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври. Йому співслужили: намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископи Макарівський Іларій та Васильківський Пантелеімон, а також духовенство монастиря.

Святкове богослужіння відвідали: Президент Віктор Янукович, прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Верховної Ради Володимир Литвин, губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, голова КМДА Олександр Попов, члени уряду,  народні депутати та інші високопосадовці.

Наприкінці богослужіння Митрополит Володимир звернувся до пастви зі словами проповіді, де зокрема сказав:

«Дух Святий має особливе бажання проникнути у серця людей, аби бути з людьми, заради яких постраждав Син Людський. Дух Святий укріплює людські зусилля, щоби кожний з нас, молячись Богові в нинішній священний день Святої Живоначальної Трійці, досягав вершини досконалості. І ми нині славимо Всесвятого Духа, Котрий послав нам дари благодаті через апостолів, через святих мучеників, через святих угодників і, зрештою, через простих людей, які довірливо відносяться до Бога.

Вже вкотре Господь сподобив нас бути учасниками Святої П’ятидесятниці, бути учасниками торжества Божественної милості, торжества Божественної правди. Нехай Господь не лишить нас цієї радості на майбутні часи, тому що у ній сенс життя, сенс наших трудів, і нехай благословення Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого перебуває з вами вовіки!»

Святкова відправа транслювалася в ефірі Першого національного телеканалу.

Однією з особливостей сьогоднішнього богослужіння є те, що відразу за Літургією здійснюється вечірня з читанням коліннопреклонних молитов, що були складені святителем Василієм Великим у IV столітті.

На свято Трійці прийнято прикрашати храми та помешкання травою, квітами й гілками дерев. Так святкувала П’ятидесятницю Церква Старозавітна. Новозавітна також зберегла цей звичай, надавши йому нового значення: тепер молода зелень і квіти не лише символізують принесення Богу зачатків весни, а й саму Церкву Христову, крім того, вказують на оновлення людей Святим Духом.

Офіційний сайт Української Православної Церкви
Фото та відео на сайті Фотолітопис


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації