Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Помісний собор Руської Православної Церкви оголосив, що Шістнадцятим Патріархом Московським і всієї Русі обрано митрополита Смоленського і Калінінградського Кирилла

28. 01. 2009

patriarh_kirill_01

На Помісному соборі Руської Православної Церкви, що триває у храмі Христа Спасителя в Москві, оголошено результати виборів на Патріарший престол. Шістнадцятим Патріархом Московським і всієї Русі обрано митрополита Смоленського і Калінінградського Кирилла.

За митрополита Кирилла (голову Відділу зовнішних церковних зв’язків Московського Патріархату) віддали голоси 508 (72%) із 702 учасників Помісного собору, серед яких – 199 архієреїв, а також священики, ченці та миряни Руської Православної Церкви. За керуючого справами РПЦ митрополита Калузького і Боровського Климента подано 169 голосів (24%). Всього на Помісному соборі було роздано 702 бюлетеня, з яких дійсними виявилося 677.

Після оголошення результатів голосування Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир запитав митрополита Кирила, чи згоден він стати Святішим Патріархом Московським і всієї Русі. Митрополит Кирилл відпоів згодою.


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації