Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Архієпископ Львівський і Галицький Августин відвідав Військовий ліцей ім.Івана Богуна у Боярці

28. 12. 2008

Боярка. Пастирський візит Архієпископа Львівського і Галицького Августина до Військового ліцею

В День пам`яті Святого Миколая Чудотворця Військовий ліцей ім.Івана Богуна у Боярці з пастирським візитом відвідав Архієпископ Львівський і Галицький Августин – Председатель Синодальної богословської комісії УПЦ, Председатель Синодального відділу по співпраці зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України.

Боярка. Пастирський візит Архієпископа Львівського і Галицького Августина до Військового ліцею

Вітаючи ліцеїстів-богунівців зі святом Миколая Чудотворця, Архієпископ Августин розповів юнакам про життя та служіння святого. „Навіть той, хто не знає його чеснот, той поважає Святого Миколая за те, що він допомагає в біді тим, хто має в тому особливу потребу… Та це – не просто красива легенда. Це ті чесноти, які і вам, і нам допомагають у повсякденному житті. Тому й потрібно вчитися старанно, жити чесно і бути достойними громадянам нашої держави. Ви – майбутня еліта наших збройних сил і нашого суспільства. Я дуже радію з того, що бачу сьогодні ваші чесні очі, ваші чудові просвітлені обличчя. Ви маєте не просто здобувати освіту, а й зростати духовно, щоб свідомо йти тим шляхом, який ви обрали. Тож хай вам щастить на цьому нелегкому, але такому радісному шляху.”

Боярка. Пастирський візит Архієпископа Львівського і Галицького Августина до Військового ліцею

Та поступово розмова повернула на дотримання християнських чеснот. І на все є відповідь у Архієпископа, все він може пояснити просто й зрозуміло: “Піст – то не лише обмеження в їжі, піст – то духовне очищення через стримання себе. Наприклад, не веселитися в п’ятницю. Як спортсмен тренує тіло, так християнин повинен тренувати дух. Я дякую Данилові Володимировичу за те, що він продовжує ту добру традицію – традицію виховання духовного, християнського, яка була започаткована тут 8 років тому. Пам’ятайте, що Святий Миколай є ваш покровитель, і та увага, яку виявляють до вас, покладає на вас велику відповідальність. Тож вдосконалюйтеся фізично і духовно, щоб не розчарувати ні своїх наставчителів, ні батьків, ні вашого небесного покровителя – Миколая Чудотворця”…

По закінченні свого вітального слова Архієпископ Августин подарував бібліотеці навчального закладу підбірку літератури, а кожен ліцеїст отримав в подарунок іконку з благословенням та солодкі дарунки. Втім, дорослі також без подарунків не залишилися: приємні несподіванки чекали й на них.

Боярка. Пастирський візит Архієпископа Львівського і Галицького Августина до Військового ліцею

За поданням настоятеля Свято-Микольського храму протоієрея Валерія Дьоміна, за заслуги перед православною церквою та за старанне служіння народу України й Батьківщині орденами були нагороджені начальник навчально-оздоровчого комплексу полковник Данило Володимирович Романенко й заступник начальника з виховної роботи майор Олексій Михайлович Литвиненко. А група ліцеїстів та прихожан Свято-Микольського храму – грамотами Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі збройними силами та іншими військовими формуваннями в Україні.

Боярка. Пастирський візит Архієпископа Львівського і Галицького Августина до Військового ліцею

Церковна нагорода – то не просто відзнака… Так само, як слова святого благословення – то не просто слова. То – зоря-дороговказ і надійний оберіг на життєвому шляху, дарованому нам Господом нашим Ісусом Христом.

Радислав Кокодзей (газета ”Православна Київщина”)
Фото автора


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації