Наш портал розповідає про служіння православних громад Боярського благочиння (Київська єпархія, Українська Православна Церква).
Проект заснований та здійснюється з благословіння Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського та всієї України


 

Свято Трійці. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію

16. 06. 2008

Свято Святої Трійці

У день вшанування Святої Трійці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир звершив Божественну літургію та Вечірню на площі перед Свято-Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

В архіпастирському слові під час богослужіння Блаженніший Митрополит Володимир розповів віруючим про свято П’ятидесятниці: «Перш ніж вознестися на небеса, Христос заповідав учням повернутися до Єрусалима і залишатися в місті доти, поки ті не отримають сили від Бога, — сказав зокрема Предстоятель. — Так, Ісус пообіцяв, що вони приймуть Духа Святого, про Якого Він говорив протягом Свого життя. Це пророцтво збулося на апостолах на п’ятдесятий день після Пасхи, тобто на десятий день після Вознесіння Христа. У зв’язку з цією подією в день П’ятидесятниці Церква славословить і шанує Пресвяту Трійцю. Таким чином, П’ятидесятниця — це свято Пресвятої Трійці і початок благодатного служіння Церкви».

Під час Божественної літургії Блаженнішому Митрополитту Володимиру співслужили: намісник обителі архієпископ Вишгородський Павел, ректор Київських духовних академії та семінарії єпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також братія монастиря та викладачі духовних шкіл у священному сані. За святковим богослужінням також молилися Президент України Віктор Ющенко, голова РНБО Раїса Богатирьова, спікер Верховної Ради України Арсеній Яценюк, а також Віктор Янукович, Микола Азаров, Василь Горбаль, Анна Герман, інші громадські та державні діячі, тисячі киян та гостей столиці.

Наприкінці богослужіння Митрополит Володимир привітав віруючих зі святом Трійці та звершив традиційне для цього дня освячення зелених гілочок, якими на свято Трійці прийнято прикрашати храми та помешкання. Так святкувала П’ятидесятницю Церква Старозавітна. Новозавітна також зберегла цей звичай, надавши йому нового значення: тепер молода зелень і квіти не лише символізують принесення Богу зачатків весни, а й саму Церкву Христову, крім того, вказують на оновлення людей Духом Святим.

За матеріалами репортажу Максима Сидоренка,
Фото Максима Брусники
Докладніше читайте, будь ласка, на Офіційному сайті
Української Православної Церкви (
http://orthodox.org.ua)


 

Додати в соціальні мережі


Google Buzz Vkontakte Facebook Twitter Мой мир Livejournal SEO Community News2.ru Korica Google Bookmarks Digg I.ua Закладки Yandex Linkstore Myscoop Ru-marks Webmarks Ruspace Web-zakladka Zakladok.net Reddit delicious Technorati Slashdot Yahoo My Web БобрДобр.ru МоёМесто.ru

Автопідбір публікацій за темою



Сусідні публікації